Craiova a accesat fonduri europene de peste 35 mil. euro pentru achiziţionarea a 17 tramvaie

16 sep 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Municipiul Craiova a accesat fonduri europene nerambursabile de peste 167,2 mil. lei (35,3 mil. euro) pentru achiziţionarea a 17 tramvaie, cu lungimea de 25 metri, care vor deservi rutele de transport public din oraş.

Fondurile europene au fost atrase de municipalitatea din Craiova prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimateă se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro reprezintă contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.