ZF Live. Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits România. Angajaţii vor rămâne să lucreze de acasă sau vor opta pentru un program mixt, acesta va deveni noul mod de lucru

15 iul 2020 Autor: Ramona Cornea

„Circa 80% dintre companii au spus că vor permite angajaţilor să continue să lucreze de acasă. Acest context va genera schimbări semnificative din perspectiva modului în care muncim şi a relaţiilor dintre angajat şi angajator.“

Modul de lucru din com­paniile active pe piaţa locală se va schimba din cauza pandemiei de COVID-19, iar angajaţii vor opta fie să lucreze numai de acasă, fie pen­tru un program mixt, lu­crând şi de la birou şi de acasă, crede Silvia Du­mi­trescu, manager în cadrul companiei Mercer Marsh Benefits România. Con­form unui studiu al com­paniei, circa 80% dintre companii au spus că vor permite în continuare angajaţilor să continue să lucreze de acasă. 

„Aici se produce şi o schimbare de mentalitate, putem lucra şi de acasă la fel de eficient ca de la birou, în unele cazuri chiar mai eficient. Probabil, acesta va deveni un nou mod de lucru sau un mix între cele două - prezenţa la birou şi posibilitatea de a lucra de acasă. După părerea noastră, angajaţii vor rămâne să lucreze de acasă sau vor opta pentru un program mixt. Acest context va genera schimbări semnificative din perspectiva modului în care muncim şi a relaţiilor dintre angajat şi angajator“, a declarat Silvia Dumitrescu în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Circa 40% dintre companiile participante la studiul Mercer Marsh Benefits România aveau birourile încă închise la momentul realizării studiului, iar 60% dintre companii le-au redeschis sau nu le-au închis niciodată de la începutul pandemiei.

„Multe companii au ales să muncească în schimburi, să organizeze echipele în echipe mai mici, care se succed. Au impus un program flexibil, cu ore diferite de începere şi încheiere, au luat măsuri cu privire la transportul angajaţilor şi foarte multe dintre ele, peste 80%, iau temperatura în momentul în care angajaţii intră în birou, iar numai 3% fac o testare generală a tuturor angajaţilor. Sunt şi companii care au pregătit camere de izolare a angajaţilor, în cazul în care aceştia prezintă diverse simptome“, explică Silvia Dumitrescu.

În ceea ce priveşte modul de acordare a compensaţiilor şi beneficiilor, lucrurile sunt un pic mai nuanţate, spune ea. 

„Pentru zona de creşteri salariale, am avut un procent de 37% dintre companii care acordaseră deja creşteri salariale în 2020, înainte de debutul crizei. Circa 20% dintre companii au declarat că vor implementa creşterile salariale pe care le-au bugetat pentru 2020, dar avem peste 40% dintre companii care au declarat, jumătate dintre ele, că nu vor acorda creşteri salariale anul acesta şi altă jumătate care au spus că au amânat creşterile pentru a doua jumătate a anului“, afirmă managerul Mercer Marsh Benefits România. 

Circa 31% dintre companii au continuat să plătească angajaţii la fel, chiar dacă business-ul s-a restrâns, 20% au mers pe nivelul de şomaj tehnic, iar 13% dintre companii au redus nivelul salariale proporţional cu reducerea activităţii, implicit cu numărul de ore pe care l-au lucrat angajaţii. 

„Mai avem şi un procent de 10% dintre companii care au aplicat diverse metode ñ dacă s-a restrâns business-ul şi volumul de business a scăzut, angajaţii şi-au putut lua concediile neefectuate până în acel moment sau alte variante de genul acesta. Trendul este de protejare a pachetului de remunerare pe care îl au angajaţii în acest moment. Nu vedem în acest moment semnale de alarmă din perspectiva aceasta, pe pachetele de beneficii sunt ceva schimbări, însă nu radicale“, spune Silvia Dumitrescu.

Conform studiului citat, circa 60% dintre companii plănuiesc să păstreze acelaşi număr de angajaţi anul acesta precum în 2019, nu vor nici să crească, nici să scadă. Circa 16% dintre companii plănuiesc să facă angajări noi anul acesta, în contextul unei extinderi a activităţii. Procentul de creştere pe care îl estimează ei este de 14%. De asemenea, avem 14% dintre companii care anticipează scăderea numărului de angajaţi ca rezultat al crizei pandemice. Estimarea lor este că va scădea numărul de angajaţi cu 12% până la finalul acestui an. 

Studiul a fost realizat în perioada 26 mai - 2 iunie şi cumulează răspunsuri oferite de 154 de companii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.