Video ZF Esenţial în business. Adela Ciucioi, KPMG: Avem un centru de servicii cu 100 de oameni şi câteva zeci de roboţi care lucrează pentru echipele de audit din 6 -7 ţări

13 sep 2019 Autor: Adelina Mihai

Experţii din centrul de servicii al KPMG fac analiză de date şi programări fie de roboţi, fie de aplicaţii de automatizare.

Centrul de servicii KPMG Audit Delivery Academy -  CEE Shared Service Center, care oferă servicii de externalizare de pentru departamentele de audit ale firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG din mai multe ţări, a ajuns la 100 de angajaţi în România.

„Lucrez în fiecare zi cu 100 de oameni care lucrează pentru pentru echipele de audit din 6- 7 ţări şi care fac analiză de date şi programări fie de roboţi, fie de aplicaţii de automatizare. Centrul de servicii al KPMG în România a fost o iniţiativă mai antreprenorială, o dovadă de intraprenoriat, pentru că am început în urmă cu 7 ani să îl dezvoltăm, după ce ne-am dat seama că avem nişte avantaje competitive pe care este păcat să nu le valorizăm. Astfel, ne-am construit competenţele şi reputaţia în reţeaua KPMG. Dacă la început activităţile din centru erau destul de simple şi aveam o echipă de 10 oameni, acum avem o echipă de 100 de oameni, câteva zeci de roboţi pe care îi folosim în activitatea de zi cu zi şi alte câteva zeci de roboţi care sunt în diverse faze de dezvoltare şi de testare“, a spus Adela Ciucioi, partener audit în cadrul firmei de audit şi consultanţă KPMG, în cadrul emisiunii ZF Esenţial în business realizată de ZF în parteneriat cu KPMG. Adela Ciucioi este, de asemenea, liderul KPMG Audit Delivery Academy (ADA)- CEE Shared Service Center.

Curiozitatea şi gândirea critică sunt principalele aspecte la care se uită specialiştii KPMG atunci când vor să recruteze auditori, a mai spus Adela Ciucioi.

„Alături de o excelentă gândire critică, auditul presupune curiozitate. De ce gândire critică? Într-un sens foarte larg, rolul auditorilor este de a analiza informaţii şi de a stabili, în urma unei judecăţi obiective, dacă aceste informaţii susţin în mod rezonabil o concluzie exprimată. Gândirea critică este un modus operandi permanent în această meserie. Adunăm informaţii din mai multe surse, coroborăm, analizăm, ne formăm imaginea de ansamblu asupra subiectului şi a contextului şi abia apoi concluzionăm. Seamănă în mare măsură cu munca unui detectiv, dacă vreţi“, a mai spus Adela Ciucioi. Ea a mai spus că, pentru a face bine această meserie, cei care vor să fie auditori trebuie să aibă mereu curiozitatea de a descoperi şi să le facă plăcere să descopere lucruri noi încât efortul depus să fie un aspect secundar.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.