Italienii de la Enel l-au adus la conducerea subsidiarei locale pe Carlo Pignoloni. El a mai condus divizia de energie regenerabilă a grupului în România în perioada 2008-2011

22 aug 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Enel România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a energiei electrice, l-a adus la conducere pe Carlo Pignoloni. El îl înlocuieşte astfel pe Georgios Stassis, care a părăsit grupul pentru a prelua conducerea companiei de utilităţi Power Public Corporation din Grecia.

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano şi s-a alăturat grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziţii în arii diferite de business ale grupului. El nu este la prima experienţă în România, deoarece a condus în perioada 2008-2011 operaţiunile locale ale Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului.

La sfârşitul lunii iulie, Georgios Stassis a anunţat că pleacă de la conducerea companiei şi din grupul italian unde lucra din 2007 pentru a prelua conducerea companiei energetice de stat Public Power Corp (PPC), controlată de guvernul Greciei şi care se confruntă cu probleme financiare.

Enel România, unul dintre principalii furnizori de energie electrică din România, a avut în 2018 afaceri de 6 mld. lei, în creştere cu 12% faţă de 2017. Compania a înregistrat un profit net de 1.080 lei în 2018 şi a avut un număr mediu de 3.100 de angajaţi, potrivit datelor publice. Pe piaţa din România, Enel este prezent din 2005.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.