Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Am redus termenul până la care se efectuează plăţile pentru şomajul tehnic. Plăţile vor fi efectuate în maxim 15 zile, nu 30

27 mar 2020 Autor: Alex Ciutacu

Guvernul a redus durata de timp în care statul va face plăţile către companiile ce au aplicat pentru ajutor la plata şomajului tehnic, de la 30 de zile – cum a fost comunicat anterior – la doar 15 zile, a anunţat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

„A fost redus termenul până la care se efectuează plăţile de îndată ce actele sunt depuse, în maximum 15 zile (n.r: faţă de 30 iniţial), agenţiile vor efectua plăţile”, a explicat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Astfel, primul pas pe care trebuie să îl facă angajatorii este de a pregăti documentele pentru perioada 16-31 martie şi de a le depune la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Ea spune că guvernul a simplificat procedura de acces la fondurile de urgenţă, iar acum companiile trebuie să depună doar o declaraţie pe proprie rsăpundere şi să ataşeze o listă a angajaţilor afectaţi.

„Am simplificat procedura de acces la aceste fonduri, în sensul în care pentru solicitările adresate de companiile a căror activitate a fost încheiată ca urmare a deciziilor aitorităţilor sau afectatp de această epidemie, total sau parţial, pe baza unei cereri însoţită de o declaraţie simplă, cu lista angahjailor ataşată – cei în şomaj tehnic – se pot depune documentele la agenţiile judeţene petnru ocuparea forţie de muncă pentru a beneficia de fondurile alocate de guvern pentru aceste costuri”, a adăugat ea.

Violeta Alexandru a precizat că angajatorii nu trebuie să avanseze „de la ei” plăţile pentru şomajul tehnic, astfel încât plăţile sunt făcute direct de guvern.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.