Un fond de investiţii care are în spate Banca Naţională a Ungariei a cumpărat 61,5% din dezvoltatorul imobiliar GTC, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Bucureşti

8 apr 2020 Autor: Cristina Roşca

Fondul de private equity Optimum Ventures Private Equity Fund, deţinut de Optima, ce are în spate Banca Naţională a Ungariei, cummpără 61,49% din dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center SA din Polonia, companie listată la Bursele din Varşovia şi Johannesburg, scrie presa internaţională.

Tranzacţia (de tip conditional share purchase agreement) are la vânzare un afiliat al fondului american de investiţii Lone Star Funds, care a intrat în acţionariatul GTC în 2013 şi şi-a majorat treptat pachetul de acţiuni. GTC va rămâne listat totodată.

GTC este un jucător ce deţine proprietaţi în mai multeţ ţări din regiune, fiind totodată unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Bucureşti.Mai exact, GTC şi-a concentrat atenţia pe oraşele-capitală - Varşovia, Budapesta, Bucureşti, Belgrad, Zagreb şi Sofia unde are clădiri de birouri şi parcuri de retail.

În România GTC deţine clădiri de birouri atât în zona Pieţei Victoriei, cât şi City Gate în Piaţa Presei Libere. Mai mult, a demarat recent construcţia proiectului City Rose Park din zona Expoziţiei.

Optimum Ventures Private Equity Fund este un fond ce investeşte în active Imobiliare în Ungaria şi în regiune. În spate se află Banca Naţională a Ungariei.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.