Iulian Dascălu şi Atterbury Europe deschid astăzi prima etapă din proiectul cu mall şi birouri Iulius Town. Nicolae Robu, primarul din Timişoara: Sper că vom încasa la bugetul local multe milioane de euro din acest proiect

30 aug 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Omul de afaceri Iulian Dască­lu, proprietarul Iulius Group, des­chide astăzi prima fază din pro­iectul imobiliar Iulius Town din Timişoara, o inves­ti­ţie to­ta­lă de 220 mil. euro, reali­zată în parte­ne­riat cu fon­dul de in­ves­tiţii Atter­bury Europe.

"Mii de angajaţi lucrează în birouri şi în mallul Iulius din Timişoara. Nu am fi putut face asta fără credinţă şi fără parteneri", a spus Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, la evenimentul de inaugurare. 

De la deschiderea mallului, la începutul anilor 2000, şi până acum, în dezvoltările de real estate din Timişoara ale Iulius Group, au fost investiţi în total 442 de milioane de euro. Suma include şi dezvoltările făcute înaintea începerii proiectului Iulius Town. 

La eveniment sunt prezenţi şi reprezentanţi ai băncilor Erste, Unicredit, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, OTP Bank, companii care au finanţat dezvoltarea Iulius Town.

"Am început în 2014 să investim în Europa şi am decis să venim în Europa de Est, o zonă care se dezvoltă foarte mult. România este una dintre ţările care evoluează foarte bine. Acum trei ani am venit în România şi am avut o întâlnire cu Iulian Dascălu, ne-am dat seama că avem aceleaşi principii. Aceasta este doar una dintre investiţiile care vor urma de acum încolo", a spus Louis van der Watt, group CEO al Atterbury, partenerul lui Iulian Dascălu pe piaţa locală.

Etapa care îşi deschide astăzi porţile cuprinde 120.000 de metri pătraţi de spaţii pentru cumpărături (echivalentul a 12 te­renuri de fotbal) – incluzând Iulius Mall – în 450 de ma­gazine, un centru de fitness, săli de eve­nimente, dar şi 100.000 de metri pătraţi de spaţii office şi 41.000 de metri pătraţi de spaţii verzi.

"Sper că vom incasa la bugetul local multe milioane de euro din acest proiect", a spus Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara.

Iulius Town este, practic, o replicare a mo­de­lului pe care Iulian Dascălu l-a implementat ini­ţial în Iaşi, în ansamblul Palas, un mix de birouri, mall şi parc transformat într-o atracţie pentru locuitorii Moldovei. Ansamblul din Timişoara va continua şi cu noi etape, iar acum următoarea miză pentru Iulian Dascălu este intrarea şi în peisajul imobiliar din Bucureşti.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.