Gigantul naval Damen ia măsuri din cauza pandemiei: Peste 800 de angajaţi ai şantierului din România urmează să fie daţi afară

5 aug 2020 Autor: Dorin Oancea

Constructorul naval Damen îşi va reduce forţa de muncă din România cu 870 de persoane, în cadrul unui plan care mai prevede şi concedierea a 180 de angajaţi din Olanda, pe fondul efectelor economice ale pandemiei, informează dutchnews.nl.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru Financieele Dagblad că firma speră să menţină la minimum pierderile de locuri de muncă olandeze, transferând personal în alte divizii din grup.

Compania, care a înregistrat o pierdere de 287 milioane de euro anul trecut, are 13.000 de angajaţi pe plan global.

Damen Shipyards deţinea şantierul naval din Galaţi şi a preluat la jumătatea anului 2018, de la Daewoo şantierul din Mangalia, cel mai mare jucător local din construcţia de nave. În urma tranzacţiei, fostul şantier Daewoo din Mangalia a devenit Damen Shipyards Mangalia S.A.

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.