Tranzacţie gigant în mijlocul crizei: Britanicii de la BP vând către Ineos divizia petrochimică a companiei, într-o tranzacţie de 5 miliarde dolari

luni, 13:11 Autor: Alex Ciutacu

Gigantul BP a semnat un acord pentru vânzarea diviziei petrochimice a companiei către britanicii de la Ineos, într-o tranzacţie de 5 miliarde dolari prin care BP vrea să îşi consolideze bilanţul, potrivit FT.

Mutarea vine în contextul în care sectorul energetic a primit o lovitură financiară puternică, declanşată de pandemia de coronavirus.

BP a raportat o scădere de 66% a veniturilor în primul trimestru şi o creştere a datoriilor, întrucât cererea şi preţurile pentru petrol s-au prăbuşit.

„Din punct de vedere strategic, suprapunerea diviziei cu restul BP este limitată şi am avea nevoie de sume considerabile pentru a creşte acest business. Întrucât lucrăm pentru a construi o companie mai bine orientată, mai integrată, avem alte oportunităţi care sunt mai bine aliniate la direcţia noastră viitoare”, a declarat Bernad Looney, CEO-ul BP.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.