Producătorul german de cablaje auto Leoni recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Beiuş, judeţul Bihor

17 feb 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Fabrica de cabluri pentru industria auto Leoni din localitatea Beiuş, judeţul Bihor, controlată de grupul german Leoni cu vânzâri globale de peste 5 mld. euro, are disponibile în prezent 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, potrivit informaţiilor existente pe site-ul ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă).

Germanii oferă angajaţilor diferite trai­ninguri de formare profesională pen­tru toate poziţiile din cadrul com­pa­niei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, conform informaţiilor de pe site-ul Leoni. Compania Leoni Wiring Systems Arad, care adminis­trea­ză fabrica de cablaje din Beiuş, a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 792 mil. lei (173,3 mil. euro), mai mult cu 7,5% faţă de anul precedent, un profit net de 6,8 mil. lei (1,5 mil. euro) şi un număr mediu de 3.788 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

În 2017, compania Leoni Wiring Systems Arad a demarat un nou proiect pe piaţa locală - o fabrică în parcul indus­­trial Bumbeşti-Jiu din judeţul Gorj. Leoni a preluat spaţiul în care a funcţio­­nat producătorul italian de an­velope Pirelli, fabrica din Gorj fiind cea de-a şasea unitate de producţie a ger­manilor pe piaţa locală, pe lângă cele din Bistriţa, Arad, Piteşti, Luduş şi Beiuş.

Cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală este compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, aceasta fiind urmată de Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, cu sediul central în localitatea Bascov. În ultimii ani, Le­oni şi-a extins activitatea pe piaţa lo­cală şi a deschis puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. În vara anului 2016, compania a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip „shared’’ Leoni din Europa, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.