Top 100 cele mai valoroase companii - 2017

42. Rompetrol Rafinare

15 mar 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Rompetrol Rafinare are anul acesta o valoare de 535 de milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de anul trecut.

Compania administrează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, unitate plasată strate­gic la malul mării, cu o capacitate de procesare de peste cinci mi­lioane de tone anual.

În primul semestru din 2017, Rompetrol, companie controlată de grupul kazah KazMunayGas, a în­registat o pierdere de 28,06 mi­lioa­ne lei, în condiţiile unei cifre de afaceri nete de 5,08 miliarde lei, echivalentul unei creşteri de 11%.

Reprezentanţii companiei au motivat rezultatul prin faptul că începutul de an a fost caracterizat de valori ridicate ale cotaţiilor, care ulterior au intrat pe o direcţie descendentă constantă, ca urmare a volumelor mari de ţiţei existente pe piaţa internaţională.

Rompetrol, prin compania Rompetrol Downstream, este al doilea jucător din piaţa locală de carburanţi. Din portofoliul companiei fac parte atât staţii proprii, cât şi staţii partenere Rompetrol, staţii Rompetrol expres şi baze interne, în total fiind peste 700 de unităţi, însă numărul de benzinării proprii este mai mic.

Yedil Utekov, director general

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.