ZF Live. Dragoş Stroescu, Datanet Systems. Am un mesaj pentru tineri: perioada de investiţie în propria persoană este până în 35 de ani. Nu vă irosiţi timpul cu sarcini simple din IT, care vor fi preluate de roboţi

11 oct 2018 Autor: Ştefan Stan

Una dintre problemele mari cu care se confruntă companiile de IT din România este preferinţa tinerilor pentru roluri simple dar bine plătite pentru companii de outsourcing sau centre de servicii, ceea ce pune o presiune semnificativă pe jucătorii angrenaţi în proiecte complexe, care îşi acoperă cu greutate necesarul de personal.

„Am un mesaj pentru tineri: perioada de investiţie în propria persoană este până în 35 de ani. După aceea vine greul. Cel mai important este ce investesc în ei înşişi. Banii vor veni într-o formă sau alta, dar e bine să se gândească ce se va întâmpla după dacă în prima parte se vor orienta spre taskuri simple, mai ales că acestea vor fi preluate şi de roboţi“, a declarat la emisiunea ZF Live Dragoş Stroescu, director executiv al Datanet Systems, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme pentru reţele de date şi infrastructuri de centre de date de pe piaţa locală şi unul dintre cei mai importanţi parteneri ai companiei americane Cisco.

„Din punctul nostru de vedere, automatizarea vine în sprijinul lipsei de personal. În IT în România avem o lipsă de personal. Provocările noastre sunt să menţinem calitatea oamenilor, să reuşim să îi motivăm şi să compensăm cu ajutorul tehnologiei lipsa forţei de muncă prin automatizare şi eficientizarea unor procese, astfel încât un inginer să poată să facă mai mult“, a adăugat el.

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.