ZF Live. Alin Burcea, Paralela 45: Numărul de turişti din România este la o treime faţă de cel din Bulgaria

5 dec 2019 Autor: Miruna Diaconu

România a reuşit să atragă doar 2,9 milioane de turişti străini în 2019, pe când Bulgaria a avut un număr de 9,3, adică aproape de 3 ori mai mult faţă de piaţa locală. Numărul turiştilor chinezi în România a ajuns anul acesta la 10.000. Spre comparaţie, Bulgaria înregistrează anual 250.000 de turişti din China, iar Ungaria este vizitată de 750.000 de turişti chinezi. Unul dintre motivele pentru care România atrage atât de puţini turişti chinezi este faptul că statul român nu oferă rapid vize pentru turiştii din China, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Am început vânzările pentru anul viitor. După doi ani foarte buni, adică 2017-2018, când am avut o creştere a rulajului de 25%, anul acesta avem o creştere de 17%. S-a mai micşorat ritmul dar şi volumul per total a crescut, 17% la al treilea an nu e rău, e foarte bine, asta însemnând plecările în străinătate“, spune Alin Burcea.

Antreprenorul adaugă că pentru anul 2020 estimează o creştere a rulajului de 12%, care e dată şi de creşterea numărului de produse pe care agenţia de turism le-a pus pe piaţă anul acesta.

Paralela 45, agenţia de turism deţinută de Alin Burcea, estimează că anul acesta vor fi vânzări de 70 de milioane de euro.

În această toamnă, Paralela 45 a mai deschis trei agenţii la Miercurea Ciuc, Focşani şi în centrul oraşului Bucureşti, ajungând astfel la 50 de agenţii

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înfiinţată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenţii private din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.