ZF la 20 de ani. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania

12 nov 2018 Ziarul Financiar

În 2038, bankingul va fi concentrat în mai puţine bănci decât avem acum şi vom trăi deja de câţiva ani în realitatea postdigitalizare a băncilor: bancnotele şi monedele vor deveni „amintiri din copilărie“, majoritatea tranzacţiilor vor fi efectuate online sau prin canale digitale, oamenii vor fi dedicaţi în special consultanţei şi vânzării de produse, iar în rândul clienţilor vor fi persoane cu mentalitate, cu aşteptări şi cu cerinţe total diferite faţă de ce este acum.

De asemenea, cred că în următorii 20 de ani vom vedea tot mai multe companii româneşti (private şi de stat) care vor trece graniţele către ţările învecinate şi se vor internaţionaliza. În ultimii ani am văzut mai multe companii private româneşti care au făcut pasul spre Bursa de Valori – cred că acesta este un trend care va continua şi în următorii 20 de ani, vom avea câteva sute de companii private româneşti finanţându-se prin bursă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.