ZF Index imobiliar, martie 2018: Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti se ieftinesc în continuare, în timp ce zona Unirii ajunge la un nou maxim. ”Majorarea ofertei de locuinţe noi poate pune pe termen mediu şi lung o presiune asupra preţurilor de vânzare”

9 apr 2018 Autor: Bogdan Alecu

Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au înregistrat în martie o scădere a preţului mediu cu 250 de euro sau 0,3% faţă de februarie, în timp ce raportat la perioada similară din 2017, preţurile sunt cu aproape 9% sau 6.850 de euro mai mari, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

„Scăderea mediei generale înregistrată în Bucureşti în luna martie este una foarte redusă şi trebuie privită într-un context general de temperare a majorării preţurilor. Majorarea ofertei de locuinţe nou dezvoltate, în special pe segmentul middle market - locuinţe cu un amplasa­ment bun şi cu suprafeţe mai generoase comparativ cu ale locuinţelor vechi, poate pune pe termen mediu şi lung o presiune asupra preţurilor de vânzare ale locuinţelor vechi, însă acestea din urmă deţin în continuare ponderea majoritară în totalul tranzacţiilor încheiate“, a spus Bogdan Voica, CEO al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

În ultimele 7 luni piaţa imobiliară a fost influenţată atât de creşterea ROBOR, dobânda de referinţă pentru cre­ditele în lei, dar şi de devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro, scumpind apartamentele, în condiţiile în care creditul este contractat în lei.

Pe de altă parte, luna trecută zona Unirii a înregistrat un nou maxim, după ce media apartamentelor vechi cu trei camere a ajuns la 145.000 de euro, în creştere cu 5.000 de euro faţă de luna anterioară. Acest nivel nu a mai fost atins din vara anului 2009.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.