ZF Digital ’17. Giganţii din telecom spre autorităţi: Dacă nu reduceţi birocraţia, riscaţi blocarea digitalizării în mediul rural

16 nov 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Birocraţia cu care se confruntă companiile de comunicaţii atunci când vor să-şi extindă reţelele fixe sau mo­bile a rămas intactă, iar tarifele ce­rute de proprietarii de stâlpi cresc hao­tic, blocând astfel expansiunea in­frastructurii digitale în principal în me­diul rural, au acuzat liderii celor mai mari jucători din telecom la conferinţa ZF Digital ’17.

„Nimic nu s-a schimbat în legătură cu regimul autorizaţiilor pentru construcţia de reţele de telecomunicaţii, procedura rămâne una foarte dificilă, foarte birocratică, cu foarte multe hârtii, şi care generează întârzieri foarte mari“, a afirmat Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria. „Preţul de închiriere al stâlpilor de la firmele de energie a crescut în fiecare an. Avem nevoie de intervenţia autorităţilor, este pur şi simplu imposibil să continuăm aşa“, a afirmat Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România. „Birocraţia este principalul motiv pentru care nu investim mai repede şi mai mult în expansiunea reţelelor din mediul rural“, a completat Valentin Popoviciu, vice­preşedinte al RCS&RDS.

„Este nevoie de o armonizare a regimului de  acces şi de emitere a autorizaţiilor de construire. Am vrea să vedem aceste lucruri imple­mentate cât mai curând posibil“, a spus şi Liudmila Climoc, CEO al Orange, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.