World Economic Forum: România, pe locul 42 din 130 de ţări în Human Capital Index. „Fără o politică de atragere şi retenţie a talentelor, investiţiile vor merge în altă parte“

21 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Human Capital Index, un indicator realizat de World Economic Forum care este folosit de multinaţio­na­le pentru a-şi planifica strategia viitoare privind forţa de muncă, plasează România pe locul 42 din 130 de ţări în 2017. Poziţia României de anul acesta este în scădere cu 4 locuri faţă de anul trecut.

Anul acesta, România a marcat un punctaj scăzut la calitatea educaţiei şi la disponibilitatea angajaţilor calificaţi.

„România trebuie să îşi amelioreze sistemul de învăţământ şi să ducă o politică de reţinere şi atragere a talentelor – fără ele investiţiile vor merge în altă parte“, a spus Anca de Maio, Global Business Solutions - Career Services & Practices în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Mercer.

Human Capital Index măsoară profilul fiecărei ţări în funcţie de patru dimensiuni: Capacity (care măsoară, în principal, investiţiile anterioare în educaţia formală), Deployment (aplicarea practică şi acumularea de abilităţi prin intermediul muncii), Development (educaţia formală a viitoarelor generaţii de angajaţi şi perfecţionarea competenţelor sau recalificarea angajaţilor existenţi) şi Know-How (cât de mult se folosesc în piaţa muncii abilităţile specialiştilor din anumite domenii).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.