Videoconferinţa Confidex - Despre încrederea în economie în vreme de criză. Managerii români pariază pe dezvoltare în online şi investiţii

29 iun 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Mediul online îşi cunoaşte perioada de glorie în România în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19 şi în această direcţie vor executivii români să meargă de acum înainte. „Online-ul devine o sursă de achiziţie, nu doar de informare. Cred că tot sectorul comerţului online va creşte, pentru că este foarte jos în acest moment. În zona de fashion, comerţul online este de circa 5% din toată piaţa, în vreme ce pe piaţa de electro-IT este de 20%. Pe zona de alimente, este de 1%. E-commerce-ul este undeva la 6-7% din total retail“, a spus Iulian Stanciu, CEO al eMAG, la videoconferinţa Confidex - Despre încrederea în economie în vreme de criză, organizată de Ziarul Financiar şi Impetum Group.

Tehnologia, care poate să impulsioneze revenirea şi dezvoltarea economică, a cunoscut un boom în ultimele luni, marcate de obiceiul de a lucra de acasă, însă acest trend ar trebui să continue.

„Comunicaţiile şi tehnologia vor continua să aibă un rol critic pentru ceea ce facem zi de zi. În sectorul public, pariez pe o accelerare a digitalizării în perioada următoare. E necesar să continuăm învăţământul la distanţă sau să ajungem la un model hibrid de învăţare, cu tehnologia care să completeze învăţământul clasic. La fel şi în medicină“, a spus Ovidiu Ghiman, director executiv comercial segment Business la Telekom.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.06.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.