„Uzina Dacia va fi automatizată, dar treptat“

28 sep 2014 Autor: Bogdan Alecu

Creşterea salariilor pentru cei 14.000 de angajaţi, dar şi nevoia pentru o productivitate mai bună îi determină pe francezii de la Renault, care deţin Dacia, să ia în calcul majorarea gradului de automatizare al uzinei de la Mioveni.

„Dacă vom creşte în continuare salariile în fiecare an atât de mult precum am făcut-o până acum, da, atunci vom creşte şi gradul de automatizare al uzinei, care este în prezent de 10% şi care poate fi crescut. Dar acest lucru va avea un efect negativ asupra numărului salariaţilor din cadrul uzinei. La un moment dat în viitor uzina va fi complet automatizată, însă este nevoie de o abordare atentă şi progresivă. Ar fi un nonsens să automatizezi direct o uzină“, a spus Nicolas Maure, direstorul general şi preşedintele CA al Automobile Dacia.

În cadrul Alianţei Renault-Nissan există o ierarhie a tuturor celor peste 30 de uzine la nivel mondial, clasament în cadrul căruia uzina de la Mioveni a trecut din cea de-a doua parte a clasamentului în jumătatea superioară ca urmare a investiţiilor de peste 2,2 mld. euro realizate de Grupul Renault în ultimii 15 ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.09.2014

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.