Urmează ZF Birouri&Rezidenţial 2019: Jumătate din birourile care urmează a fi livrate în următorul an sunt deja închiriate

16 sep 2019 Autor: Bogdan Alecu

Cererea tot mai mare pentru spaţii de birouri din ultimii ani a determinat tot mai mulţi dezvoltatori să construiască noi proiecte, astfel încât în următorul an aceştia urmează să livreze opt noi clădiri de peste 5.000 mp.

„În următoarele 12 luni, urmează a fi finalizaţi peste 190.000 mp de spaţii de birouri, iar peste 50% din suprafaţa anunţată este deja contractată. Din punctul de vedere al locatiei, 48% dintre noile proiecte se află în zona de nord, 29% în zona de vest, iar restul în Pipera şi zona centrală", a spus Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction, Office, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Gradul de neocupare în acest moment pe piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti este la un nivel stabil de aproximativ 8%, potrivit companiei de consultanţă.

„Dacă tendinţele din ultimii ani se vor menţine şi în anul următor, fără schimbări majore în cea ce priveşte cerera de spaţii de birouri, estimăm că rată de neocupare va rămâne sub 10%“, a declarat Mihai Păduroiu. El a subliniat că piaţa nu va observa schimbări majore, chiria prime a spaţiilor de birouri va rămâne constantă şi în următorul an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.