UniCredit, BCR şi Impuls Leasing conduc topul celor mai profitabile companii de leasing financiar în 2018

18 iun 2019 Autor: Anelis Baciu

UniCredit, BCR şi Impuls Leasing au fost anul trecut cele mai profitabile companii de leasing financiar din piaţa locală, arată datele ZF agregate de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De departe, cea mai profitabilă companie de leasing financiar a fost în 2018 UniCredit Leasing, divizia de profil a băncii cu acelaşi nume şi cea mai mare companie din piaţă. Profitul UniCredit rămâne semnificativ mai mare decât câştigurile raportate de principalii concurenţi, deşi anul trecut s-a redus cu circa o treime, până la 70 mil. lei.

Pe locul secund în topul profitabilităţii s-a situat anul trecut BCR Leasing. Divizia de leasing financiar a BCR a înregistrat o creştere de 12% a profitabilităţii, până la 45 mil. lei.

Podiumul a fost completat de compania independentă Impuls Lea­sing care a raportat la Ministerul de Finanţe un câştig net de 33,5 mil. lei, cu circa 61% mai mult decât în 2017.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.