Un român de 35 de ani coordonează vânzările de 2 miliarde de euro ale Kaufland în Cehia

24 mai 2018 Autor: Cristina Rosca

Bogdan Borcea lucrează de circa 16 ani în retail, iar de mai bine de un an este director de vânzări al retailerului german Kaufland în Cehia, o piaţă cu o populaţie de două ori mai puţin numeroasă decât a României, dar cu o putere de cumpărare dublă.

Pe piaţa din Cehia grupul Kaufland este lider de piaţă cu o cotă de circa 10%, potrivit datelor oferite de com­pania de cercetare de piaţă IGD. Vânzările retailerului depăşesc 2 mld. euro în acest stat, conform datelor ZF.

„În prezent, coordonez vânzările companiei Kaufland în Cehia, din poziţia de director, având o experienţă de peste 16 ani în retail. Încă din perioada studenţiei am simţit nevoia de a deveni independent, mai ales din punct de vedere financiar. Astfel, în 2002 mi-am început cariera în retail, în cadrul unei alte companii internaţionale, unde m-am angajat ca lucrător comercial“, povesteşte executivul de 35 de ani.

Principala lui sarcină a fost organizarea produselor pe rafturi, însă acest job i-a asigurat un venit constant şi l-a învăţat ce înseamnă de fapt lucrul într-un magazin, îşi aminteşte el.

Kaufland este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, cu peste 1.300 de magazine în şapte ţări, printre care ţara mamă Germania şi mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est. În România compania are o reţea de 119 magazine. Kaufland este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, cu peste 1.300 de magazine în şapte ţări, printre care ţara mamă Germania şi mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est. În România compania are o reţea de 119 magazine.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.