Antreprenori locali

Un producător de panificaţie din Galaţi a creat 185 de noi locuri de muncă cu ajutor de stat

20 feb 2018 Autor: Mădălina Panaete

Patisgal, producător de panificaţie din Galaţi, a finalizat programul de investiţii realizat cu ajutorul unui ajutor de stat şi a creat astfel 185 de locuri de muncă, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Companiei i-a fost aprobat în decembrie 2016 un ajutor de stat de 1,16 milioane de euro pentru a angaja 185 de oameni, dintre care 54 de lucrători defavorizaţi, valoarea totală a cheltuielilor prevăzute în proiect fiind de 2,31 de milioane de euro. La finalul anului trecut, proiectul a fost finalizat în proporţie de 100%, compania respectând angajamentul de a crea numărul amintit de locuri de muncă. Practic, ajutorul de stat acoperă jumătate din costurile salariale ale producătorului din Galaţi pentru numărul de locuri de muncă nou create pentru o perioadă de doi ani consecutivi. Ajutorul de stat a fost acordat prin schema instituită prin H.G. nr. 332/2014, care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă (sesiunea 30.05-10.06). Prin această schemă de ajutor de stat au mai primit finanţare şi companii precum Genpact, Moncler, Faurecia şi Yazaki

Producătorul a avut în 2016 (ultimele date dispo­nibile) o cifră de afaceri de 20,9 milioane de lei (4,6 mil. euro), în creştere cu 19% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.