Topul spitalelor private după numărul de paturi. Podiumul, împărţit de Bucureşti şi Iaşi

12 oct 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Primele trei spitale private după nu­mărul de paturi din România cu­mu­lează 883 de paturi, iar în top 20 Bucu­reştiul este cel mai bi­ne repre­zen­tat, cu şase spitale, po­tri­vit unui cla­sa­ment ofe­rit de Ministerul Să­nătăţii, la so­licitarea ZF. Sanador şi  MedLife din Bu­cu­reşti şi Red Hospital Sf. Sava din Iaşi ocu­pă podiumul, în cla­sament in­trând şi jucători ca Regina Maria, Me­di­cover, Monza sau Polaris Medical.

Clasamentul celor mai mari unităţi spitaliceşti private din România în 2016 arată că primele 20 de spitale private din piaţa locală domină mai mult de ju­mă­tate din piaţa totală de profil, po­trivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Insti­tu­tul Na­ţional de Sta­tis­tică. Topul a fost fur­nizat la solicitarea ZF de către Mi­nis­terul Să­nă­tăţii şi include ci­frele pe anul 2016 aşa cum figurează la Insti­tu­tul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul total de paturi din spita­lele private, inclusiv în centre de sănă­tate, au ajuns anul trecut la 6.983 de paturi, în creştere cu 316 locuri faţă de 2015, potrivit INS.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.10.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.