Antreprenori locali

Topanel investeşte 9 mil. euro într-o fabrică nouă de panouri termoizolante în Râmnicu Vâlcea

25 iun 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de panouri termoizolante Topanel din Râmnicu Vâlcea, controlat de un offshore din Cipru şi condus de Sorin Boureanu, fratele omului politic Cristian Boureanu, se va extinde cu o a doua fabrică. Noua unitate de producţie urmează să fie situată exact lângă cea existentă deja şi va fi construită folosindu-se fonduri europene pentru mai mult de jumătate din investiţie.

„Investim nouă milioane de euro într-o fabrică de la zero. Din această sumă, 65% vor fi fonduri UE neram­bursabile. Avem proiectul pregătit, urmează doar să-l depunem în vederea obţinerii fondurilor. Respectăm toate criteriile solicitate“, spune Sorin Boureanu, CEO la Topanel.

Nu ar fi prima dată când compania foloseşte fonduri europene pentru dezvoltare după ce şi-a majorat şi în trecut capacitatea de producţie de la Râmnicu Vâlcea, cu o finanţare nerambursabilă de 1,4 milioane de euro.

„Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de patru milioane de metri pătraţi, mai mare decât cea pe care o avem deja, de trei milioane de metri pătraţi. Aceasta este însă capacitatea instalată, pentru că efectiv producţie am avut anul trecut 2,5 mil. mp, iar pentru 2019 sper să ne apropiem de 3 mil. mp“, mai spune Sorin Boureanu.

Topanel şi-a majorat afacerile cu 15% în 2018 şi a ajuns la 180,6 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei s-a situat la 10,8 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.