Tinmar Energy trece în liga secundă a furnizorilor de energie după scăderea cotei de piaţă de la 9% la 3%

20 iun 2018 Autor: Roxana Petrescu

Anul 2017, unul dintre cei mai delicaţi din piaţa energiei, îşi pune amprenta asupra rezultatelor Tinmar Energy, trader de energie controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, care reuşise să devină al doilea cel mai puternic comerciant de electricitate din România.

Datele de la Ministerul Finanţelor arată că anul trecut Tinmar Energy, cea mai importantă firmă din grupul Tinmar, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, cu aproape 30% mai mică faţă de rezultatul din 2016.

Mai mult, compania a raportat pierderi de 29 de milioa­ne de lei faţă de profitul de 14 milioane de lei din 2016.

Reprezentanţii companiei nu au comentat rezultatele, dar scăderea de business este vizibilă şi în cota de piaţă pe care Tinmar Energy o mai deţine în sectorul concurenţial al furnizării de energie.

Astfel, dacă la finalul anului 2016 compania era al doilea cel mai mare furnizor de energie din segmentul concurenţial cu o cotă de 9,1%, anul trecut Tinmar mai avea o cotă de numai 4,53%.

Datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că scăderea cotei de piaţă a companiei a continuat şi anul acesta, astfel că la finalul lunii februarie compania nu mai avea decât 3,25% din piaţa de profil.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.