Sorin Preda, Global Vision: Construim fabrici pentru doi furnizori de componente auto la Oradea şi Arad. Noile investiţii ar putea aproviziona inclusiv noua fabrică BMW din Ungaria/Debrecen

17 feb 2020 Ziarul Financiar

Sorin Preda, CEO al dezvoltatorului Global Vision, spune că a semnat cu doi investitori germani din industria automotive pentru a aduce şi extinde producţia în România, iar un al treilea este deja în discuţii avansate.

„Am reuşit să convingem doi investitori germani din in­dus­tria de automotive să îşi extindă şi să relocheze producţia în România. Este un proiect la care am lucrat pe parcursul anului 2019 şi de curând am reuşit să încheiem acordurile comerciale cu IWIS şi HUF“, a declarat Sorin Preda.  

Compania IWIS intră pe piaţa românească şi a semnat cu o firmă a Global Vision un contract de închiriere pe 15 ani pentru dezvoltarea şi livrarea la cheie a unei fabrici noi în Oradea, aceasta fiind o dezvoltare de tip „greenfield“ a Global Vision. Cel mai probabil de la acest obiectiv vor pleca componente auto şi către noua fabrică BMW din Ungaria/Debrecen. Valoarea totală a investiţiei în această fabrică va depăşi 10 mil. euro. Bogdan Alecu

„Am demarat procedura de proiectare şi autorizare a fabricii IWIS, dar şi organizarea de şantier. Estimăm ca la începutul lunii iulie să predăm fabrica la cheie către grupul IWIS în vederea dării în exploatare“, a spus Sorin Preda.

Acţionarul Global Vision consideră că România este în acest moment pregătită să primească un al 3-lea mare producător de maşini, după Dacia-Renault şi Ford.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.