Skanska şi Prime Kapital discută să-şi împartă terenul de la GRIRO, tranzacţie de 60-70 mil. euro

11 nov 2018 Autor: Cristian Hostiuc

Una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa imobiliară din Bucureşti, pe terenul unei foste fabrici comuniste, în­cepe să prindă contur: GRIRO, con­tro­la­tă de oamenii de afaceri Nicolae Badea şi Fatih Taher, a selectat doi dez­voltatori imobiliari pentru a vedea dacă pot ajunge vânzarea terenului de 11 ha din apropierea Gării de Nord.

Conform unor surse de pe piaţa imobiliară, Skanska, poate cel mai mare dezvoltator imo­bi­liar din lume, ar vrea să pre­ia 3 ha pentru dezvol­ta­rea unor clădiri de birouri, iar Prime Kapi­tal ar lua 8 ha pentru dezvoltarea de retail comercial. Activitatea GRIRO de producţie de echipamente pentru industria petrolieră şi petrochimică ar urma să fie relocată.

Skanska, un colos care dezvoltă cu ba­nii proprii şi apoi vinde proiectele, este de peste 7 ani în România, timp în care a ridicat şi a vândut mai multe pro­iec­te de birouri, în zona Barbu Văcă­res­cu, iar acum construieşte în zona Politehnica.

Prime Kapital, un dezvoltator con­dus de Martin Slabbert, cel care a făcut din fondul de investiţii NEPI cel mai ma­re propietar de malluri din Româ­nia, are peste 200 mil. euro pentru in­vestiţii în dezvoltări imobiliare. Prime Kapital are un prim proiect imens la Iaşi, iar acum încearcă să-şi înfigă steagul în Bucureşti, printr-un proiect major.

GRIRO, cu o istorie de 120 de ani care a pornit ca o firmă de reparaţii de vagoane - Atelierele Griviţa, este acum un producător de echipamente com­plexe de înaltă calitate pentru rafinării, industria petrochimică, chimică şi îngrăşăminte, petrol şi gaze, centrale termice şi pentru alte industrii conexe, şi, conform propriului site, are relaţii comerciale în 70 de ţări.

În 2005, GRIRO, a devenit o companie privată prin investiţii ale unor investitori internaţionali şi locali. În spatele GRIRO sunt Nicolae Badea şi  Fatih Taher, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din anii ‘90 (a adus brandul Marriot în România).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.