Sergiu Manea, CEO al BCR: Vorbim de „un nou normal“, ajutat de tehnologie. Nu mai este loc de întors la ceea ce a fost

1 iun 2020 Autor: Claudia Medrega

Cele două luni de stare de urgenţă, în condiţiile pandemiei de coronavirus (COVID-19), au reprezentat o perioa­dă în care BCR a devenit o bancă mai agilă şi mai flexibilă în toată struc­tura ope­raţională, iar transfor­ma­rea digitală a devenit un nou normal, ajutat de tehnologie, astfel că nu mai este loc de întors la ceea ce a fost, a de­cla­rat Sergiu Manea, CEO al BCR pentru ZF.

Dincolo de provocările operaţio­nale ale BCR, mai importante au fost sănăta­tea financiară a clienţilor şi rezolvarea aspectelor critice de ser­vire a clienţilor, cu înţele­gerea riscurilor şi a con­se­cinţelor, mai ales în cazul fir­melor, „unde a fost critic să lucrăm intens pentru a oferi so­luţii rapide cu scopul menţinerii ope­raţiunilor şi salvării fiecărui loc de muncă“, după cum explică Sergiu Manea.

„Pe lângă cererile de amânare, venite din partea persoanelor fizice sau com­paniilor şi pe care le-am imple­men­tat rapid, am contactat proactiv alte câteva zeci de mii de clienţi cu posibile vulnerabilităţi financiare pen­tru a le oferi sprijin şi a găsi îm­preună soluţii pentru depăşirea mo­mentelor mai dificile. Am devenit mai agili şi mai flexibili în toată infra­structura operaţională. Nu mai vorbim de transformare digitală, vorbim de un nou normal, ajutat de tehnologie. Şi nu mai este loc de întors la ce a fost, iar acest lucru mă face să mă uit cu încredere spre viitor.“

Şeful BCR spune că pe perioada stării de urgenţă banca a luat decizia de a menţine deschise toate sucursalele bancare, cu excepţia celor din marile centre comerciale.

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.