Finanţe personale

Şapte companii listate îşi recompensează investitorii cu 2,3 mld. lei. Romgaz, Nuclearelectrica, printre acestea

19 iun 2019 Autor: Liviu Popescu

Şapte companii listate la bursa de la Bucureşti, printre care Romgaz şi Nuclearelectrica, cele mai profitabile companii de stat de pe piaţa de capital, îşi vor recompensa investitorii săptă­mâna viitoare cu 2,3 mld. lei sub formă de dividende din rezul­tatele înregistrate în anul 2018, potrivit datelor agregate de ZF.

Prin urmare, conturile acţionarilor acestor companii vor fi alimentate din 24 iunie şi până pe 28 iunie cu circa 30% din valoarea totală a dividendelor plătite în 2019 de companiile listate la Bucureşti. „Investitorii care au rămas pe piaţa de capital sunt suficient de maturi încât să nu mai reacţioneze emoţional şi să cumpere la preţuri mici. Urmează rapoartele financiare la şase luni, pe la jumătatea lunii august, în urma cărora se va reaşeza piaţa în funcţie de rezultatele compa­niilor“, spune Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital.

Randamentele brute ale dividendelor pe care le vor livra cele şapte companii sunt cuprinse între 2,2%, aşa cum este cazul companiei Aerostar, şi 12,4% în cazul Romgaz, cea din urmă fiind şi cea mai darnică cu investitorii de la Bucureşti, potrivit datelor agregate de Tradeville.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.