Antreprenori locali

Sam Mills Feed: Ioan Bercean şi grupul danez Givesco fac afaceri de 107 mil. lei din creşterea puilor

11 nov 2019 Autor: Mădălina Panaete

Sam Mills Feed, companie care deţine mai multe ferme de creştere a puilor, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 107,6 milioane de lei (23 mil. euro), în creştere uşoară faţă de anul precedent (2%), arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Conform datelor publice, Sam Mills deţine mai multe ferme de creştere a puilor.

De exemplu, la Sanislău (jud. Satu Mare) Sam Mills are patru hale de creştere a puilor, cu o suprafaţă totală de peste 5.200 mp.

Ferma are o suprafaţă totală de peste 18.000 mp.

Trei dintre hale au o capacitate maximă de 26.500 de capete, în timp ce a patra are o suprafaţă maximă de 7.700 mp, arată datele dintr-un proiect depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Satu Mare.  Astfel, în cele patru hale Sam Mills poate creşte 525.000 de pui de carne pe an (şase serii pe an).

Compania a avut în medie 134 de angajaţi în 2018, faţă de 97 în anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pierderile nete ale companiei s-au situat la 17 milioane de lei, faţă de 2 milioane de lei în anul 2017.

Anul trecut, Givesco, un grup da­nez cu afaceri în sectorul de panificaţie şi al dulciurilor, a preluat 50% din acţiunile Sam Mills Business Investment Holding din Satu Mare, unul dintre cele mai mari grupuri din indus­tria alimentară locală.

Vânzătorul este compania Sam Mills SRL, care îi are ca principali ac­ţionari pe antreprenorii Ioan Arcadie Bercean (44,3%), Angela Bercean (5,8%) şi Riolfi Giorgio (9,8%).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.