Finanţe personale

Romgaz a raportat cel mai bun T3 de când a venit la bursă

14 nov 2017 Autor: Liviu Popescu

Ieri, 14 noiembrie, a fost cea mai încărcată şedinţă de la bursa românească pentru raportările la nouă luni în contextul în care mai mulţi emitenţi din indicele BET şi-au anunţat rezultatele. Indicele a urcat cu 1% pe fondul unui anunţ al Băncii Transilvania, dar şi ca umare a anun­ţului INS cu privire la creşterea economică.

„Date trimestriale publicate de INS arată că PIB-ul înregistrează o creştere ajustată sezonier de 8,6% în T3 2017, lucru ce pare să fi oferit încredere investitorilor“, explică Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la Tradeville. Romgaz, cea mai mare companie de stat de la bursă, a avut cel mai bun trimestru trei din 2013 încoace. Acţiunile urcau ieri pe fondul anunţului cu privire la creşterea de 65% a profitului net la nouă luni pe fondul creşterii volumelor de gaze livrate.

Dar rezultatele BVB, chiar dacă au fost în creştere, au determinat ca acţiunile să scadă. „Mai greu de înţeles este evoluţia pieţei în privinţa acţiunilor BVB (-2,3% la 15:30) deşi rezultatele publicate astăzi (ieri-n.red.) de companie arată o creştere de aproximativ 72% faţă de perioada similară a anului 2016.“

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.