România este al doilea mare producător de nuci din Uniunea Europeană

10 dec 2017 Autor: Roana Rotaru

România ocupă locul doi în topul celor mai mari producători de nuci din UE după ce anul trecut a recoltat aproape 32.000 de tone de nuci de pe o suprafaţă totală de 1.670 de hectare, potrivit datelor Eurostat.

Liderul producţiei de nuci din UE este Franţa, care a avut o producţie cu 23% mai mare decât România în 2016, potrivit sursei citate.

În perioada 2012-2016, suprafaţa cultivată cu nuci a României a crescut cu 17%.

„În ultimii 3-4 ani suprafeţele au crescut în mod deosebit pentru că cererea de  nuci este foarte mare, iar investiţia inţială relativ mică. Pe un hectar poţi planta în jur de 150 de pomi, iar cel mai scump pom, un soi franţuzesc care rodeşte după trei ani, costă 100 lei bucata, în timp ce un nuc convenţional costă 30 lei bucata. Este o specie care necesită puţină forţă de muncă pentru că nu se aplică tratamente“, a spus Aurel Tănase, preşedintele Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agro­alimentare (OIPA) de Legume şi Fructe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.