Revetas Capital, la un pas de a cumpăra birourile Landmark de la Piraeus Bank

21 mai 2018 Autor: Bogdan Alecu

Piraeus Bank este la un pas de a vinde birourile Landmark din Piaţa Romană către fondul de investiţii Revetas Capital, potrivit unor date din piaţă. Potrivit calculelor ZF, valoarea tranzacţiei s-ar ridica la 60-70 mil. euro, având în vedere un randament de 7,5% şi o chirie de 17-19 euro/mp/lună. Aceasta ar fi a doua cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locală de birouri, după cea în care Portland Trust a vândut Oregon Park către Lion's Head Investments contra sumei estimată la 170 mil. euro.

Suprafaţa închiriabilă a celor trei clădiri ajunge la aproximativ 22.000 mp, desfăşurată pe 7 etaje. Proiectul de birouri a fost livrat la finalul anului 2016 şi printre cei mai mari chiriaşi se numără - GTM, Wolf Theiss, Total şi UiPath. Revetas Capital şi Cerberus Capital Management au parafat în luna decembrie a anului trecut achiziţia complexului hotelier Radisson din Capitală contra sumei de 169,2 mil. euro.

Grecii de la Piraeus Group au bătut palma la finalul anului trecut cu fondul american de investiţii J.C Flowers pentru vânzarea sucursalei din România, după o perioadă îndelungată de negocieri, iar tranzacţia aşteaptă acum acordul BNR. În luna martie a acestui an J.C. Flowers, care deţine Piraeus Bank România, şi Cerberus au anunţat că vor cumpăra banca germană HSH Nordbank cu 1 mld. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.