Restaurantele Ivan Pescar merg spre afaceri de 4 mil. lei anul acesta

17 oct 2018 Autor: Mirabela Tiron

♦ Ivan Patzaichin, acţionar al restaurantelor Ivan Pescar, este multiplu campion olimpic la canoe.

Restaurantele Ivan Pescar, cu specific pescăresc, ţintesc în acest an afaceri totale de 4 milioane de lei, cererea pentru preparate din peşte de Dunăre fiind în creştere, potrivit oficialilor restaurantelor.

 Primul restaurant a fost deschis în 2015 la Tulcea- Ivan Pescar- fiind şi prima unitate cu specific pescăresc din oraş, în urma unei investiţii de peste 100.000 de euro.

„După ce am deschis noi primul restaurant pescăresc la Tulcea, au mai apărut şi alte restaurante pescăreşti, semn că lumea este interesată de preparatele pescăreşti“, spune Teodor Frolu, unul dintre acţionarii restaurantului, asociat cu Ivan Patzaichin.

Acţionarii companiei sunt Sorin Zaharia (cu 10%), firma Rowmania SRL (Teodor Frolu şi Ivan Patzaichin) şi firma Miadmar din Tulcea (soţii Buhai Daniel şi Buhai Daniela), ce produce preparate din peşte în Tulcea.

„Oferim prin aceste două restaurante, cel din Tulcea şi cel din Bucureşti, preparate din gastronomia locală, cu peşte exclusiv de Dunăre şi Deltă. Cererea pentru aceste reţete tradiţionale, precum borşul pescăresc, este în creştere.“

Mai multe restaurante pescăreşti s-au dezvoltat în special pe litoralul românesc.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.