Record la călătorii. Românii au lăsat 3 mld. euro pe vacanţe în străinătate în 2017, în creştere cu 1,2 mld. euro

14 feb 2018 Autor: Mirabela Tiron

Românii au cheltuit 3,1 miliarde de euro pe deplasările în străinătate anul trecut, faţă de 1,9 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor de la BNR. Aceasta este cea mai mare sumă lăsa­tă de români pe călătorii în afara ţării în ultimii zece ani.  Suma cheltuită pe deplasările în afara ţării s-a dublat faţă de anul 2008, când acest indicator se ridica la 1,47 mld. euro.

„Anul trecut a cres­cut cererea pentru va­canţe. Cei mai activi cum­părători de vacanţe sunt românii cu vârstă cuprinsă între 30 şi 50 de ani, cu bu­gete peste medie, care merg în două pâ­nă la patru vacanţe pe an în străi­nă­tate“, a spus Mircea Vladu, pro­prie­tarul touroperatorului Holiday Office, specializat pe trimiterea românilor în străinătate, care şi-a crescut afacerile cu 20% anul trecut.

Expansiunea com­pa­­niilor aeriene low-cost, care au legat aero­porturile de pe piaţa locală de tot mai multe desti­na­ţii externe, atât din Europa, cât şi din afa­­ra spaţiului european, au susţinut ce­re­rea pentru deplasările în străi­nă­tate. Astfel traficul aerian de pe toate aeroporturile din ţară a crescut anul trecut cu 23%, depăşind pragul de 20 de milioane de pasageri, acesta fiind un nivel record.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.