Real estate. Vastint, divizia imobiliară a IKEA, se uită la terenul Tutunul Românesc din zona Orhideea

14 ian 2020 Autor: Bogdan Alecu

Vastint, dezvoltatorul suedez care a construit birou­rile Business Garden Bucharest de pe Calea Plevnei de lângă Orhideea şi lucrează în continuare la proiectul Timpuri Noi Square, are în vedere noi achiziţii pe piaţa locală. 

Potrivit unor date din piaţa imobiliară, printre obiec­ti­vele analizate de suedezi se numără şi platforma de la Tutunul Românesc scoasă la vânzare de CITR, fiind deţi­nută de omul de afaceri Ioan Niculae. 

Anterior, în 2019, Vastint a cumpărat o parte a te­re­nu­lui fostei fabrici de încălţăminte Dâmboviţa aflat pe dia­go­nala proiectului Timpuri Noi Square, tot pe Splaiul Unirii.

„Avem planuri să dezvoltăm în continuare activitatea din România. Suntem interesaţi în permanenţă de opor­tu­nităţi noi şi le analizăm“, a spus Antoniu Panait, ma­na­ging director al Vastint România. El nu a precizat direct dacă este interesat de platforma de la Tutunul Românesc. 

Vastint lucrează în prezent la iniţierea proiectului rezidenţial Siseşti, potrivit datelor companiei. De asemenea, suedezii au anunţat şi faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square.

Grupul suedez a livrat în toamna acestui an birourile Business Garden Bucureşti, acestea având o suprafaţă închiriabilă de 43.000 mp, şi care este închiriat în proporţie de 65%, în timp ce Timpuri Noi Square are în acest moment un grad de închiriere de peste 90%. Cel mai mare chiriaş al Business Garden Bucureşti este Banca Comercială Română (BCR) care îşi va muta acolo sediul din 2020 într-un spaţiu de 14.000 mp.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.