Promovare neaşpteptată: László Diósi, de la OTP Bank România, a fost numit CEO al Mobiasbanca, cumpărată de unguri de la SocGen în Republica Moldova

13 aug 2019 Autor: Alex Ciutacu

Fostul şef al OTP Bank România, László Diósi, care a condus banca mai mult de un deceniu, a fost numit de cel mai mare grup bancar din Ungaria la conducerea Mobiasbanca, o nouă subsidiară a ungurilor achiziţionată de la francezii de la Société Générale. Numirea lui László Diósi ca CEO şi preşedinte al Comitetului de Direcţie a fost realizată în luna iulie, potrivit datelor oficiale ale Mobiasbanca.

El a fost şeful OTP Bank România începând cu anul 2007. László Diósi a fost schimbat din funcţie în octombrie 2018 de banca-mamă, după ce BNR nu a aprobat tranzacţia prin care banca românească cu capital maghiar intenţiona să cumpere Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece.

În locul său, conducerea OTP Bank România a fost preluată de Gyula Fatér, din afara grupului OTP. Grupul ungar OTP a finalizat achiziţia Mobiasbanca de la francezii de la Société Générale în iulie 2019.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.