Producătorul Antibiotice Iaşi a exportat medicamente de 152 mil. lei în 2019, plus 25%. Valoarea exporturilor Antibiotice a ajuns la 40% din businessul total al companiei

27 feb 2020 Autor: Georgiana Mihalache

Antibiotice Iaşi, al treilea cel mai mare producător de medicamente din România, urmăreşte consolidarea pe pie­ţele externe după ce anul 2019 a adus cel mai mare ritm de creştere al exporturilor din ultimii cinci ani, de peste 152 mil. lei, plus 25% faţă de anul anterior. „Pentru m­ine este clar că viitorul acestei companii va însemna exportul, dar şi câteva investiţii care urmează să fie făcute – o nouă fabrică de soluţii sterile din câteva clase terapeutice. Anul trecut a însemnat reconfirmarea faptului că principala piaţă a rămas cea externă, noi acolo am crescut“, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi, într-un interviu pentru ZF. Antibiotice Iaţi a raportat vânzări de 389 mil. lei în 2019, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

În ultimii cinci ani, Antibiotice Iaşi a investit 210 milioane de lei în companie, în toate domeniile de activitate, de la producţie la dezvoltarea pieţelor sau a portofoliului. În piaţa românească au mai rămas puţini producători care fabrică local medicamente. În piaţă sunt circa 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice (CAEN 2120).

Aceste companii generează afaceri totale de peste 2,5 miliarde de lei, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.