Porsche România, afaceri de 637 mil. euro, cu un profit de 23 mil. euro

27 mai 2018 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările de maşini noi ale celui mai mare importator auto au urcat cu 3% în 2017.

Porsche România, cel mai mare importator auto, a raportat pentru 2017 afaceri de 637 milioane euro, în creştere cu 15%. Profitul raportat a fost de 23,6 milioane euro, la acelaşi nivel ca în 2016.

Vânzările de maşini noi ale grupului au urcat cu 3% în 2017, ceea ce înseamnă că plusul din ventiurile totale a venit din vânzările de componente, servicii, cât şi din vânzarea de maşini mai scumpe. În 20 de ani de activitate pe piaţa românească, Porsche a avut afaceri cumulate de peste 8 miliarde euro, iar taxele plătite către stat au fost de 1,3 miliarde euro.

Cel mai bun an a fost 2008, când cifra de afaceri a fost de 992 milioane euro, cu un profit net de 86 milioane euro. După aceea a venit criza, ceea ce a dus la căderea vânzărilor de maşini noi.

Din 1997, operaţiunile din România sunt conduse de Brent Valmar, unul dintre cei mai puternici oameni din piaţa auto locală.

Porsche România face parte din Porsche Holding, grup deţinut acum integral de gigantul Volkswagen. Porsche a fost primul jucător din piaţa auto europeană care a pariat pe România la finalul anilor ‘90, când nimeni nu lua în calcul explozia vânzărilor auto de mai târziu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.