Philippe Rogge, preşedinte Microsoft CEE: Soluţiile de inteligenţă artificială vor deveni ceva obişnuit în business, ca Word şi Excel

6 nov 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Companiile trebuie să se familiarizeze rapid cu soluţiile de inteligenţă artificială (AI) pentru că rata lor de adopţie va exploda în anii următori astfel că firmele care nu vor avea oameni pregătiţi vor pierde oportunităţi.

„Eu compar oportunităţile pe care AI le oferă acum cu schimbarea pe care au adus-o aplicaţiile de calcul tabelar în mediul de business în anii ’70. AI este o tehnologie care poate ajunge şi acum în mâinile oricui - studenţi, ingineri, marketeri. Este un instrument care va deveni la fel de important în viaţa de zi cu zi ca aplicaţiile Word şi Excel în prezent“, a declarat Philippe Rogge, preşedinte Microsoft CEE, în cadrul evenimen­tului Microsoft Business Summit 2018.

Companiile nu trebuie să ignore acest subiect şi ar trebui să fie alertate de faptul că până şi guvernele - care în mod tradiţional se mişcă lent - au început să îşi facă strategii în legătură cu acest subiect, a declarat Rogge.

Reprezentantul Microsoft a insistat şi asupra puterii pe care o au acum platformele cloud, dând ca exemplu evoluţia UiPath, unul dintre cei mai mari furnizori globali de soluţii de automatizare a activităţilor repetitive din companii, care a ajuns un unicorn (o evaluare de peste 1 mld. dolari) chiar dacă a pornit din Bucureşti şi nu din Silicon Valley. „UiPath este un lider global fondat în Bucureşti. Aceasta arată puterea cloudului. Nu contează că nu suntem în Silicon Valley: poţi crea soluţii globale dacă ai o idee bună.“

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.