Petrom, plus 17% în ultima lună, la maximul din 2015 încoace la bursă. Mai are combustibil?

16 oct 2018 Autor: Liviu Popescu

Petrom se tranzacţionează la bursa de la Bucureşti la maximul din 2015 încoace după un avans de 17% în ultima lună, de patru ori peste creşterea indicelui BET, în contextul în care investitorii se aşteaptă la o dinamică bună a rezultatelor pe T3/2018, determinată şi de evoluţia preţului petrolului.

„În momentul de faţă este dificil de zis dacă po­tenţialul de creştere s-a epuizat sau nu. Este foarte pro­babil ca bună parte din aşteptările investitorilor să fie inclu­se deja în preţul acţiunilor ţinând cont de avansul agre­siv din ultima perioadă. Totuşi, evoluţia preţului bari­lului de petrol rămâne un catalizator, iar dacă acesta con­ti­nuă să avanseze, cel mai probabil vom vedea asta, mai devreme sau mai târziu, şi în preţul acţiunilor Petrom“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Acţiunile SNP sunt cele mai performante din cele 15 ale indicelui principal BET în ultima lună fiind departe de evo­luţia înregistrată de cele de pe locul doi, Romgaz cu 6%.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare la Goldring, consideră că în jurul a 0,4 lei pe acţiune vor apărea şi vânzători mai mari.

Spre comparţie marţi după-amiază Petrom se tranzacţiona la 0,3915 lei pe unitate, plus 2,2% faţă de şedinţa precedentă pe un rulaj de circa 2,5 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.