Ordonanţa 114 versus investitorii de la bursă, runda doi: bugetele pe 2019 ale Transgaz şi Transelectrica sunt la pământ

14 apr 2019 Autor: Liviu Popescu

Transelectrica şi Transgaz estimează pentru 2019 profituri nete în prăbuşire de câteva ori faţă de cele realizate în anul precedent în contextul aplicării taxei de 2% din cifra de afaceri impusă prin Ordonanţa 114, dar şi ca urmare a creşterii cheltuielilor cu angajaţii.

Estimările companiilor vin la doar câteva luni distanţă de la prăbuşirile indicilor bursieri din decembrie 2018 şi practic îi determină pe investitori să-şi ia adio de la dividende şi să-şi ridice semne de întrebare în legătură cu profitabilitatea în anii următori. Transelectrica şi-a bugetat pentru 2019 venituri de 2,8 mld. lei, în timp ce profitul net ar urma să se diminueze de cinci ori la 15,8 mil. lei. În cazul Transgaz, compania estimează un profit de 125 mil. lei, în scădere cu 75%. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.04.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.