OMV se uită spre Est ca să găsească pieţe pentru gazul din Marea Neagră

13 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

Rafinăria Petrom de la Petrobrazi este inclusă în cadrul unui proiect de investiţii de un miliard de euro pentru 2025, alături de alte două unităţi, scopul OMV, grup petrolier austriac, fiind de a creşte ponderea pro­du­selor petrochimice cu valoare adăugată şi a producţiei de combustibil pentru aviaţie.

„Suntem sigură că gazul natural va înlocui cărbunele în producţia de energie. Potrivit estimărilor noastre, cererea de gaze la nivelul UE28 va trece de 500 de miliarde de metri cubi până în 2025 (plus 9% faţă de 2016 - n.red.), din care doar 85 de miliarde de metri cubi vor fi asuguraţi în regiune. Restul sunt importuri“, a precizat Manfred Leitner, membru al directoratului OMV, responsabil pe zona de Downstream (rafinare, marketing, energie şi gaze).

Planurile OMV sunt ca la nivelul anului 2025 să ajungă să vândă circa 20 de miliarde de metri cubi de gaze, cu peste 80% mai mult faţă de vânările actuale, România fiind una dintre sursele care vor alimenta această creştere.

„OMV vrea să devină un jucător important pe piaţa gazelor din nord-vestul până în sud-estul Europei. Vânzările de gaze ar trebui să crească până la 20 de miliar­de de metri cubi până în 2025, ţinta fiind de a ajunge la o cotă de 10% din piaţa germană. Planurile includ alimen­tarea reţelelor europene cu gaz din România şi Norve­gia“, se arată în documentele OMV.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.