„Nepotismul“, brevetat în politicile de HR: Unu din doi angajatori oferă bonusuri salariaţilor care îşi aduc în companie un prieten

24 sep 2018 Autor: Adelina Mihai

Mai mult de jumătate (51%) dintre companiile private din România, în special multinaţionale, acordă bonusuri an­ga­jaţilor care recomandă prieteni sau chiar rude potrivite pentru rolurile scoase la concurs, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de compania de HR Mercer, pe un eşantion de peste 270 de companii de pe plan local.

„Într-adevăr, sistemul acordării de bonusuri de reco­man­dare s-a generalizat de când s-a accentuat ten­siunea la recrutare pe piaţa muncii, pe fondul defi­citului de can­di­daţi. Acest sistem scurtează durata procesului şi aduce can­didaţi cu profil apropiat de ce caută angajatorul şi re­pre­zintă o metodă de recrutare cu costuri mai reduse“, a ex­plicat Raluca Pârvu, business manager în cadrul BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

De altfel, spune ea, sistemul de bonusare pe bază de recomandări a apărut iniţial în anii de criză, ca o stimulare a recrutărilor prin mijloace interne, deoarece costurile erau mai mici.

Astfel, companiile au transformat angajaţii în recruiteri interni, eliminând eventualele costuri de consultanţă externă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.