Neil McLocklin, de la brokerul Knight Frank: România este cea mai atractivă piaţă din lume pentru outsourcing. „Toţi vorbesc de digital şi tehnologie şi în România ai şi găseşti talentul necesar.“

15 iul 2018 Autor: Bogdan Alecu

Neil McLocklin, care este par­te­ner strategic consulting în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară Knight Frank, spune că România va atrage tot mai multe companii de outsourcing, pe măsură ce pieţele din Europa Centrală sunt deja saturate şi concurenţa este mult prea mare pentru acestea în Budapesta sau Praga.

„Deutsche Bank are cea mai reuşită operaţiune în Bucureşti, de la oameni talentaţi la produs bun. Acum vine şi London Stock Exchange. Outsourcingul e foarte important indi­fe­rent de domeniu, banking, asigurări, farma, toţi vorbesc de digital şi teh­no­logie şi în România ai şi găseşti talentul necesar“, a spus Neil McLocklin.

Numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasele A şi B din Bucureşti a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, potrivit datelor din piaţa imobiliară, în timp ce efectivul total al salariaţilor din Capitală a depăşit pragul de 1 milion de persoane în prima lună a acestui an.

„Acum este timpul pentru Româ­nia. De aceea vedem că aici acum sunt con­diţii foarte bune. Dacă ne uităm la cât de uşor este să faci afaceri aici, la in­fra­structura de business din România şi oamenii talentaţi pe care îi poţi recruta, aici se vor extinde companiile de BPO.“

În opinia lui, cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă dublarea numă­rului angajaţilor din centrul de software al gigantului Deutsche Bank din România. Centrul Deutsche Bank şi-a început activitatea în 2014 cu circa 500 de angajaţi, iar la finalul anului trecut ajungea spre 1.000.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.