Marg Franklin, preşedinte&CEO la CFA Institute: Criptomonedele pot aduce diversificarea activelor tradiţionale, dar există dovezi limitate privind rentabilitatea lor pe termen lung, iar volatilitatea lor indică un risc ridicat

10 dec 2019 Autor: Claudia Medrega

CFA Institute susţine inovaţia tehnică în serviciile financiare care face pieţele mai eficiente şi alocarea capitalului mai eficientă, însă acest lucru nu poate veni în detrimentul integrităţii pieţei, susţine Marg Franklin, preşedinte şi CEO al CFA Institute.

Ea a amintit că la nivel european, în prezent, nu există un cadru de reglementare armonizat în privinţa criptomonedelor.

„Criptomonede au potenţialul de a acţiona în direcţia diversificării activelor tradiţionale, dar există dovezi limitate cu privire la rentabilităţile lor pe termen lung, iar volatilitatea lor indică un risc ridicat în piaţă. Ne putem aştepta că, în timp, probabil că vor necesita o mai bună reglementare şi o serie de autorităţi de reglementare din Europa şi din centrele financiare din întreaga lume îşi evaluează deja poziţiile. La nivel european, în prezent, nu există un cadru de reglementare armonizatî, a declarat noua şefă a CFA Institute într-un interviu acordat ZF.

Ea a mai declarat că fintech-urile devin din ce în ce mai importante, iar sectorul serviciilor financiare trebuie să fie pregătit şi dotat cu echipe cu diferite pregătiri şi competenţe pentru a face faţă schimbărilor tehnologice care continuă să apară. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.