Antreprenori locali

Marcel Bărbuţ duce AdePlast spre exporturi de 10 milioane de euro

12 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de materiale de construcţii Ade­Plast, controlat de Marcel Bărbuţ, a avut în primul se­mes­tru din 2018 vânzări de 216 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

„Valoarea exporturilor realizate în primul semestru a cres­cut de asemenea cu 12%, atingând valoarea de apro­xi­mativ 20 de milioane de lei, pondere de peste 9% în ci­fra de afaceri. Prin noua platformă de la Işalniţa, ţintim pie­ţele din Serbia şi Muntenegru, precum şi o mai bună aco­perire a pieţei din Bulgaria“, spune Da­niel Stăncescu, CEO al AdePlast.

AdePlast va deschide până în august o nouă platformă industrială la Işalniţa, în apropiere de Craiova, pe o suprafaţă de 20 de hectare, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro. Până la sfârşitul lunii iulie, va porni producţia la fabrica de polistiren, iar în luna august, la fabrica de mortare uscate.

În 2017, Adeplast a avut afaceri de 92 de milioane de euro, din care expor­tu­rile au generat 8%, adică aproxi­ma­tiv 7 milioane de euro.

Dacă Adeplast îşi menţine ritmul de creştere a afacerilor, iar ponderea exporturilor creşte, în condiţiile inaugurării fabricilor din Craiova, înseamnă că exporturile ar putea aduce aproximativ zece milioane de euro din totalul vânzărilor companiei.

Compania exportă produse în Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.