Laurenţiu Ciocîrlan, EquiLiant Capital: Noi considerăm că antreprenorii trebuie să rămână majoritari în firmă după ce primesc finanţare

15 iul 2019 Autor: Alexandra Cepăreanu

Antreprenorii români preferă să deţină controlul majoritar al com­pa­niilor mici şi mijlocii pe care le conduc, iar finanţarea printr-un fond de investiţii care este minoritar în com­pa­nia pe care o fi­nan­ţează îi ajută pe an­tre­prenori să îşi dezvolte mai ra­pid busi­nessurile, a spus Laurenţiu Ciocîr­lan, managing partner al fon­dului de in­vestiţii EquiLiant Capital.

„Am văzut multe ca­zuri în care antre­prenorul de succes doreşte să ţină majo­ritatea în business, să îl ducă la urmă­torul nivel şi pentru această cate­go­rie de antre­prenori nu există un inves­titor financiar care să îi acom­pa­nieze, care să îl finanţeze pentru a creş­te mai repede“, a spus Laurenţiu Ciocîrlan.

Fondul de investiţii EquiLiant Capital, fondat de fraţii Pavăl, pro­prietarii Dedeman - cea mai pu­ter­nică afacere antrepre­no­rială din România -, este orien­tat spre in­vestiţii în fir­me mici şi mijlocii (IMM-uri) şi de ase­me­nea lasă antre­pre­norii să fie ma­joritari în com­pa­ni­ile pe care le deţin.  Laurenţiu Ciocîrlan a men­ţionat că a mai avut ocazia să lucreze în cadrul unui fond de investiţii similar cu EquiLiant Capital şi a avut foarte ma­re succes, tocmai pentru că nu a avut concurenţă.

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.