Industria metalurgică românească va primi o lovitură grea dacă eşuează negocierile cu SUA

13 mar 2018 Autor: Răzvan Botea

Industria metalurgică românească va fi lovită din plin dacă eşuează negocierile cu SUA pentru exceptarea de la plata taxelor vamale de 25% pentru produsele din oţel şi 10% pentru produsele de aluminiu, fiind impactaţi nu numai producătorii care exportă în SUA, ci întreaga industrie metalurgică românească, a spus pentru ZF Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie.

„În mod direct vor fi afectate companiile care exportă către SUA, iar indirect toate celelalte. Inclusiv piaţa internă va fi afectată, prin redirecţionare către România a fluxului de metale ieftine din alte ţări care nu mai pot exporta către SUA“, a spus Petru Ianc.

Oamenii de afaceri din industria metalurgică din România au trimis marţi o scrisoare către premierul Dăncilă prin care cer demararea acţiunilor în vederea dialogului cu SUA pentru exceptarea de la plata acestor taxe vamale.

În industria metalurgică din România lucrează aproximativ 30.000 de oameni, iar exporturile totale anuale sunt de peste 1 mld. euro. Impactul limitării exporturilor şi implicit limitarea producţiei vor avea ecou în mult mai multe locuri de muncă din industriile care depind de industria metalurgică.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.